Autojen huollot

Audista Volkkariin

Määräaikaishuolto

Määräaikaishuolto on autovalmistajan määrittelemä merkki- ja mallikohtainen huolto-ohjelma. Huolto tulee ajankohtaiseksi aika- tai kilometripohjaisesti. Nykyisissä autoissa on usein automatiikka, joka tunnistaa huollon tarpeen ajotavan ja -olosuhteiden mukaan ja ilmoittaa siitä kuljettajalle hyvissä ajoin (Longlife). Säännöllisellä huollolla vähennetään riskiä jäädä tien päälle ja takuun alaisissa autoissa määräaikaishuollot ovat edellytys takuun voimassaololle.

Vai sittenkin vuosihuolto

Vanhemmille autoille, joita ei enää ole huollettu valmistajan huolto-ohjelman mukaan, voidaan tehdä vuosihuolto. Käytännössä huollossa tehdään samat toimet kuin määräaikaishuollossa, joten voit luottaa ajoneuvosi kuntoon.

Teemme kaikki huollot ammattitaidolla ja laadukkailla osilla. Hinnat määräytyvät huolto-ohjelman ja ajoneuvon mukaan, joten kysy hinta oman autosi huollolle Mikalta.

Kaikkien merkkien autokorjaamo Jyväskylässä

Luotettava. Ei anna vääriä diagnooseja eikä yritä peitellä jos jotain takuuhommia sattuisi tulemaan.

Ilmastoinnin vian etsintää

Ilmastointihuolto

Autojen ilmastointilaitteet pitää huoltaa säännöllisesti, mielellään 2 vuoden välein. Huoltoon kannattaa tulla viimeistään silloin, kun auto ei enää viilene tai ilmastointi kiukuttelee muuten. On hyvä huomata myös, ettei ilmastointihuolto kuulu kaikkien merkkien huolto-ohjelmaan, vaan on erillinen toimenpide.

Ilmastointihuollon saa toteuttaa vain luvat suorittanut ja koulutettu henkilö. Meillä huollon suorittaa aina ammattilainen asiaankuuluvilla välineillä.

Teemme myös ilmastointilaitteiden vian etsintää ja korjauksia. Vuodot löydämme väriaineen avulla ja korjaukset teemme käyttäen laadukkaita osia.

Jakohihnan vaihto

Jakohihnan vaihtoväli riippuu ajoneuvosta. Vaihtoväli määritellään yleensä kilometreinä tai aikana, kumpi ensin tulee täyteen. Vaihteluväli voi olla 80 000 – 210 000 km ja 36-60 kuukauden välillä.

Jakohihnan vaihto kannattaa tehdä määräaikana – jos hihna katkeaa, yleensä seurauksena on tuhansien eurojen moottoriremontti tai pahimmillaan moottori voi vaurioitua korjauskelvottomaksi.

Työ vaatii oikeat työkalut ja tarkkuutta – meiltä löytyy molemmat. Vaihtotyön hinta riippuu ajoneuvosta, joten ota yhteyttä Mikaan.

Katkennut jakohihna aiheuttaa tuhoa moottorissa
Jarrujen huolto

Jarruhuolto

Jarrut ovat olennainen osa turvallisuutta. Siksi niistä huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää. Jarruneste tulee vaihtaa 2 vuoden välein ja muutkin jarrujen osat ovat kuluvia.

Meiltä saat kaikki jarruihin liittyvät huoltotyöt. Jarrunesteen vaihto, jarrupalojen ja -levyjen vaihdot, käsijarruvaijerien vaihdot jne. Ota yhteyttä Mikaan, kun haluat varmistua pysähtymisestä.

Pyöränsuuntaus

Pyöränsuuntaus (tai tuttavallisemmin aurauskulmien säätö) on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä. Virheelliset ohjauskulmat kuluttavat renkaita epätasaisesti, vaikuttavat ohjaukseen ja voivat lisätä polttoaineenkulutusta.

Meillä on käytössä laadukas ja nopea 3D-suuntauslaitteisto, jolla ohjauskulmat saadaan tasan tarkkaan kohdilleen. Jos renkaat kuluvat epätasaisesti tai vanne on ottanut osumaa kiveen, kannattaa käydä tarkistuttamassa pyörien suuntaus. Tarkastuksen yhteydessä laitamme tarvittaessa myös säädöt kohdilleen.